australia 38australia 38australia 38japan 50greece 38japan 50Korea sitaly 50hol 50hol 50nz 50sweden 50uae 50uk 50

banner 13

ETS Sanering på sjukhus version 4

ETS sanering på sjukhus är utvecklat för att utbilda personal i organisationen och logistiken att hantera kontaminerade patienter på sjukhus eller en skadeplats. I en övning ska sanering på sjukhusmaterialet användas tillsammans med ett ETS sjukhus set eller prehospitalt set beroende på mål och målgrupp för övningen. Materialet kan användas av certifierade ETS Senior instructors. Om ETS instruktören inte är fullt insatt i hantering av kemiskt kontaminerade patienter bör en expert kopplas till övningen. 
 
Materialet kan användas till: 
  • att testa sjukhusets organisation av sanering
  • att träna personal i saneringsprocessen
  • att öva organisationen i sanering med ett större antal drabbade
Materialet består av olika patientbanker där patienterna utsatts för kemiska ämnen i olika grad. Patientbankerna är: 
  • Retande gaser (till exempel ammoniak)
  • Cyanid
  • Nervgaser (till exempel Sarin) 
C4 fram C4 journalkort fram C4 journalkort bak

 

Sanering på sjukhus innehåller förutom patientbanken också:

  • skyltar för att organisera saneringen
  • åtgärds- och aktivitetsmarkeringar för visualisera åtgärder/aktiviteter som vidtas i saneringsenheten under saneringsprocessen
  • behandlingsmarkeringar för behandling av patienterna
  • symboler som illustrerar resurser; tex dusch, bår, soptunna, monitor
  • manual med exemple på scenario
  • introduktionsfilm samt presentation av materialet i Power Point
DDSE1 07      skylt sanering large
tider DDSE

 

 

 

skiss DDSEw800

 

Sanering på sjukhus finns i tre storlekar. Large innehåller 200 patienter, medium 150 och small 50 patienter. Kontakta oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för innehåll och prisuppgift.

 

 

Patientbank Pediatrisk trauma

Patientbanken pediatrisk trauma innehåller patienter i ålder från 0-17 år. Patienterna har olika traumaskador som till exempel kross-skador, penetrerande skador, vaskulära skador, kontusioner, frakturer och sår.  

Pediatriska traumabanken kan användas som ett komplement till övriga ETS patientbanker när man behöver barn till ett scenario. Patientbanken kan också användas för att hålla surge capacityövningar för ett barnsjukhus.

Patienterna har text på både fram- och baksidan. På framsidan finns den information som du kan se eller höra på avstånd ute på en skadeplats. På baksidan finns den information som du får när du undersöker patienten. Denna information är enligt PHTLS/ATLS/TNCC® standard. Dom svenska patienterna är gjorda för att passa triagering i Sverige- till exempel så har RLS lagts till på dom svenska patienterna.

Patienter PDSE 671 framw Patienter PDSE 671 bakw

   

Alla patienter i pediatriska traumabanken har ett journalkort. Kortet används när patienter anländer till sjukhus. På framsidan finns information om undersökningsfynd, den behandling patienten får på AKM samt tiden patienten är på akuten. Det står också eventuell röntgentid och röntgenresultat. Om patienten behöver opereras eller behandlas på IVA finns den informationen samt tid på baksidan av journalkortet. Där finns också eventuell Post-op behandling/tid.

   

   

Patient outcome för barn

Alla ETS patientern är kategoriserade utifrån patient outcome-kategorier (patientutfall). Patient outcome mäts i:

  • risk för undvikbar död
  • risk för undvikbar komplikation

Tid inom vilken åtgärd måste vidtas för att inte patienten ska drabbas av undvikbar död eller komplikation är lägre för barn än vuxna och beror också på barnets ålder. Utfallskategorierna för barn är samma som för vuxna men har underkategorier beroende på barnets ålder. En pediatrisk kategori börjar med P framför kategorinumret och underkategorierna är a, b och c. Kategori P-a är barn 0-1 år, P-b är barn 2-4 år och P-c är barn 5-12 år. Barn över 12 år utvärderas utifrån vuxenkategori. En speciell patient outcome-mall är framtagen för att utvärdera pediatriska patienter.

För att göra det lättare att plocka ut patienter till ett scenario så ingår det mallar i materialet som visar vilka patienter som hör till vilka patient outcome-kategorier samt mall som visar vilka patienter som ingår i olika åldersintervall.

Patientbanken har utvecklats av ETS Competence center tillsammans med ämnesexperter (barnläkare, akutläkare, traumatolog, anestesiläkare, kirurg). Allt ETS material måste ha genomgått en testning och validering innan det anses godkänt för att användas vid simuleringsövningar. Pediatriska traumabanken har testats i övning på Södersjukhuset och Sachsska barnsjukhuset i Stockholm samt av ETS fakulteten i New South Wales, Australien.

Pediatriska traumabanken finns i storlekarna medium (100 patienter/journalkort) och small (50 patienter/journalkort) + mallar och övrigt material. 

För mer information, kontakta ETS Competence center på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller
telefon 010-103 7490.

 

 

 

Bomb/blast patientbank version 4

Patientbanken bomb/blast innehåller patienter med kross-skador, penetrerande skador, vaskulära skador, kontusioner, frakturer och sår. Exempel på scenarios att använda patientbanken är:

  • Terrorattack
  • Krigsscenarier
  • Olika typer av olyckor där explosioner kan inträffa

Patienterna har text på både fram- och baksidan. På framsidan finns den information som du kan se eller höra på avstånd ute på en skadeplats. På baksidan finns den information som du får när du undersöker patienten. Denna information är enligt PHTLS/ATLS/TNCC® standard. Dom svenska patienterna är gjorda för att passa triagering i Sverige- till exempel så har RLS lagts till på dom svenska patienterna.

PatientSE 708 frontw  PatientSE 708 backw

 

   

Alla patienter i bomb/blast patientbank har ett journalkort. Kortet används när patienter anländer till sjukhus. På framsidan finns information om undersökningsfynd, den behandling patienten får på AKM samt tiden patienten är på akuten. Det står också eventuell röntgentid och röntgenresultat.

Journalkort-JDSE-708-frontw.jpg   Journalkort-JDSE-708-backw.jpg

   

Om patienten behöver opereras eller behandlas på IVA finns den informationen samt tid på baksidan av journalkortet. Där finns också eventuell Post-op behandling/tid.

Alla ETS patienter är kategoriserade utifrån patient outcome-kategorier (patientutfall). Patient outcome mäts i:

  • risk för undvikbar död
  • risk för undvikbar komplikation

I bomb/blast patientbank ingår dom flesta av patient outcome kategorierna 1-25.

Några av patienterna i bomb/blastbanken är barn under 12 år. För att utvärdera patient outcome på barn används mallen för pediatrisk patient outcome.

Bomb/blast patientbank finns tillgänglig i storleken medium (100 patienter och journalkort) samt small (50 patienter och journalkort).

För mer information, kontakta oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller telefon 010-103 7490

 

 

ETS Greece

Greece ETS

Contact information ETS Greece

NAME: ETS Greece/ Hellenic Society of Emergency Prehospital Care
ADDRESS: Syggrou 5, PO 54627, Thessaloniki
COUNTRY: Greece
Contact person: Anastasios Sfetsios
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: 00306972827800


 

Patientbank brännskador version 4

Emergo Train System patientbank med brännskador består av patienter med olika grad av brännskada och är utvecklad för att hålla simuleringsövningar med scenario som resulterar i ett antal patienter med brännskador. Till varje patient hör också ett journalkort.

Patienten har text på både fram- och baksidan. På framsidan finns den information som du kan se eller höra på avstånd ute på en skadeplats. På baksidan finns den information som du får när du undersöker patienten. Denna information är enligt ATLS® / PHTLS® / TNCC® standard. Alla patienter i ETS ingår i en databas och har flera vitala parametrar. Den svenska designen (nedan) är gjord för att passa triagering i Sverige- till exempel så har RLS lagts till på dom svenska patienterna.

Patienter 416 framw  p 416 bakw 

  

 Alla patienter i patientbanken har ett individuellt journalkort. Kortet används när de kommer till sjukhuset. På framsidan finns information om undersökningsfynd, den behandling som patienten får på akutmottagningen samt tiden patienten är på akuten. Om patienten behöver opereras eller behandlas på IVA eller BRIVA finns den informationen på baksidan av journalkortet. Där finns också eventuell Post-op behandling/tid.

Journalkort-416-framw.jpg  Journalkort 416 bakw 

   

Alla ETS-patienter är kategoriserade i olika patientutfallskategorier. Beroende på vilken behandling patienten får samt inom vilken tid efter skadan inträffade och med vilken resurs som utför interventionen, riskerar patienten undvikbar komplikation eller undvikbar död. Mall för att mäta patientutfall för brännskador följer med i materialet. Dessutom ingår markeringar för Placeras sittande samt escarotomi.

Patientutfallskategorierna har utvecklats tillsammans med brännskadeexperter i Sverige och Western Australia.

Patientbank brännskador finns tillgänglig i två storlekar; medium (100 patienter och journalkort), small (50 patienter och journalkort).

Kontakta oss för mer information!
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: 010-103 7490

 

 

 

 

 

About ETS

Emergo Train System (ETS) is an academic / educational simulation system used in several countries around the world for training and testing the preparedness and management of emergencies, major incidents and disasters.

ets symboler

Follow us on facebook